close x

ThirdPlace B.V.
Emmalaan 10
3671 CS SOEST
Kantoor: +31 35 7074500
Mobiel: +31 6 4633 2620
Email: info@third-place.nl

De deur van mijn winkel gaat op slot

De deur van mijn winkel gaat op slot

Het is eind maart 2018 en mijn gedachten gaan terug naar naar eind maart 2006. Ik zou nog maar een paar dagen in functie zijn als manager van het team Research & Concepts netwerk binnen ING Real Estate Development. Vanaf 1 april trad mijn opvolger aan en kon ik me gaan richten op een nieuw avontuur. Ik had namelijk gekozen voor het zelfstandig ondernemerschap: ik wilde onder eigen vlag mijn kennis en creativiteit gaan verkopen. Over de naam van mijn ‘winkel’ heb ik lang nagedacht: ThirdPlace ging het heten.

Nu precies 12 later ben ik op een punt aangekomen waarop ik mijn winkel ga sluiten. Ik zal namelijk vanaf 16 april 2018 (weer) in dienst treden. Ik word manager Strategy & Research bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Net als mijn overstap naar het ondernemerschap is dit een weldoordachte, maar ook weer niet lang van tevoren geplande stap.

Ik ben tot de dag van vandaag blij dat ik stap destijds gezet en heel erg trots op wat ik bereikt heb. In de afgelopen 12 jaar ben ik bij talloze plekken betrokken geweest en dat voor een grote variëteit aan opdrachtgevers. Ik heb veel interessante mensen leren kennen en heb veel geleerd. Ik kijk terug op een bijzondere periode in mijn professionele leven, waarin ik me dankzij de verschillende projecten en trajecten waarbij ik betrokken mocht zijn, enorm heb kunnen verbreden en verdiepen. Ik geef ook toe dat het ondernemerschap bij tijd en wijle heftig kan zijn. Bij mij stond en staat het belang van klant altijd voorop en dan was het soms wel eens zoeken naar de balans thuis.

Maar dat is niet de reden om er nu mee te stoppen. Wat dan wel? Natuurlijk is het altijd eervol om gevraagd te worden op basis van je kwaliteiten, dat heb ik gelukkig vele malen meegemaakt als de telefoon ging een verzoek om offerte. De vraag van SAREF zette mij op een andere manier aan het denken. Wat mis ik in mijn huidige functioneren en welke impact heb ik in of via mijn werk? Ik kwam er achter dat ik juist weer toe ben aan verantwoordelijk zijn voor een team en dat ik – nog meer dan ik nu kan doen – wil bijdragen aan betere steden.

En dus is deze stap voor mij een logisch vervolg: na een fikse basis in de ‘corporate’ wereld, een flinke periode actief als zelfstandig professional, keer ik met heel veel geleerde lessen en met een flinke dosis ondernemerschap weer terug in de corporate wereld. Ik heb er veel zin in! Via dit blog zal ik – proberen – mijn visie op third places te blijven ventileren.

ThirdPlace Notes0 comments